Кожена пола – как да изберете модел, който подхожда на вашата фигура?

Ако харесвате кожена пола, тя трябва да бъде в гардероба ви, независимо от това на колко години сте, какво правите или каква е фигурата ви. Кожата несъмнено е характерен материал, дрехите от нея привличат вниманието и могат да добавят алчност, оригиналност и елегантност на стила. Има много неща, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате кожена пола, най-важното от които е качеството – независимо дали ще изберете естествена или еко кожа, материалът да е първокласен.
Много жени отхвърлят идеята за стайлинг с кожена пола като основен герой, защото не обичат да изпъкват или нямат способността да комбинират дрехи в елегантни комплекти. Не се притеснявайте, не е нужно да сте стилист, за да носите не толкова типични дрехи. Тоталният външен вид, т.е. черна кожена пола и поло или блуза, чанта и обувки в същия цвят, ще работи перфектно в този случай. В този комплект полата ще придаде характер на стайлинга и ще играе главна роля, но еднообразните цветове на дрехите ще смекчат композицията.

Ако черната кожена пола е твърде много за вас, можете да изберете по-приглушен цвят – бежово, кафяво или тъмно зелено също са фантастични нюанси за кожена пола. Трябва внимателно да обмислите покупката си и да се отнасяте към нея като към инвестиция в дреха, която ще ви служи дълги години. Ако купувате естествена кожа, обърнете внимание на миризмата й, тя трябва да се усеща. Можете също така да проверите дали имате работа с естествен материал, като използвате капка вода, нанесете я върху повърхността на кожата и след кратко време вижте дали ще попие.

Не е нужно (или дори не трябва) да се отказвате от кожена пола, ако имате по-извити извивки. Всичко, което трябва да направите, е да изберете стил, който се простира надолу и можете допълнително да подчертаете талията с колан. Това ще покрие ханша и бедрата ви. Съчетайте кожени поли с вталени блузи с V-образно деколте, която вталява горната част на тялото.

Имате тънки крака, но се оплаквате от изпъкналия си корем?
Изберете модел кожена пола от Евиза с висока талия и проблемът ви ще изчезне. Допълнете тоалета си с блуза или овърсайз пуловер и хубави боти до глезена.

Не обичате да показвате коленете си?

Лесно можете да намерите миди модели, тоест поли с дължина над коляното или до средата на прасеца. Кожена миди пола ще създаде страхотен дует с блуза с издути ръкави, която ще добави нотка на ретро стил, създавайки нестандартна комбинация.
Има ли място за кожени поли в гардероба на феновете на класическия стил?
Това е риторичен въпрос. Нека си припомним, че класиката е вечна и устойчива на модните тенденции, но ако винаги избираме само безопасни неща, може да изпаднем в стилистична скука и тогава черна кожена пола ще помогне да спасим гардероба си.

Цветни стилове с кожена пола?

Как да съчетаем кожата с цветове и шарки, без да прекаляваме? Отговорът е прост, черна кожена пола ще работи чудесно в ежедневните стилове, базирани на приглушени цветове, тук е добре да използвате бели, неутрални цветове.
Когато отивате на парти или клуб, можете леко да се побъркате с цветовете. Изберете топ в златно или сребристо и го комбинирайте с кожена пола. Червено, бутилково зелено и медено жълто също ще се съчетаят добре с черна кожена пола.
Дали кожата ще хареса силни шарки? Флорални блузи или силни геометрични щампи не е задължително да работят добре със стил, базиран на кожена пола. Можем спокойно да използваме точки или райе, деликатните растителни мотиви също могат да работят добре.

Кожена пола – стил за среща

Търсите идеи какво да облечете на първа среща, за да направите незабравимо първо впечатление? Опитайте тотална черна визия – дантелен черен топ или блуза с черно-бяла животинска шарка, или горна част от бельо плюс класическа кожена пола с дължина до коляното. Завършете визията с класически обувки на висок ток или велурени боти. Кожена мини пола и дантелена горна част могат да създадат леко претенциозен ефект.

Кожена пола – стилове за вечерни излизания

Вечеряте с приятели в изискан ресторант? Или може би сте поканили приятелите си на рожден ден и искате да изненадате всички с освежено изображение? Кожена пола ще работи чудесно в тази ситуация – дори мини пола. Няма еднозначен отговор на въпроса – каква блуза върви с кожена мини пола – въпрос на вкус, но ако искаме да изглеждаме едновременно секси и елегантни, нека се придържаме към правилото, че ако разголим краката си, нека не показваме деколтето си.
Облечете черно кожено мини и го съчетайте със свободен топ или „учтива“ бяла риза.Поради дължината на полата, която не стига до коленете, не препоръчваме горнища с дълбоко деколте. За да подчертаете секси характера на стайлинга, носете велурени ботуши над коляното или римски сандали.
Ако отивате на театър, можете да заложите на по-сдържана визия и да комбинирате миди кожена пола с втален топ и вълнено палто.

С какво да носите кожена пола?

Как да изберем връхни дрехи за кожена пола? Съвети и предложения от стилистите на магазин Евиза.
Кожено яке вероятно няма да е добра идея, защото не искаме да създаваме униформа. През есенния сезон можем да носим жилетка, през зимата можем да носим изкуствена кожа, а в класическите стилове чудесно ще ни подхожда елегантно вълнено палто или класически тренчкот. Сакото от велур или туид също е чудесен избор и не може да му се отрече елегантността.
Внимавайте с рисковите комбинации, например кожена пола и суичър или лъскаво сако, защото е лесно да прекалите и да създадете претенциозна визия. Пухено яке или парка също могат да бъдат проблематични, когато се комбинират с кожена пола.

Кожена пола и секси визия

Можете успешно да използвате кожена пола или друг вид изделия от кожа, за да създадете чувствена и интригуваща визия, която няма да граничи с лош вкус или вулгарност. Тук си струва да изберете черни цветове, защото този цвят добавя елегантност и мистерия. Можем да си поиграем и с текстурата на материалите.
Изберете пола тип молив, като дължината не трябва да е по-къса от над коляното. Контрастирайте класическия модел с блуза от полупрозрачен или прозрачен материал, може да бъде и дантела, тюл или шифон. Комбинацията от кожа и деликатен, прозрачен материал създава чувствен дует с нотка мистерия.

Какви аксесоари да изберете за кожена пола?

Кожата обича благородните материали – копринени шалове, велурени ръкавици, нежни златни бижута, кожена палантина – те ще допълнят красиво стайлинга. Що се отнася до обувките, класическите обувки на висок ток, ботушите тип Челси, ботушите и ботушите ще ви подхождат чудесно. Най-добрият вариант в този случай няма да бъдат спортни обувки, джапанки или тежки ботуши.
Нека не прекаляваме с количеството бижута, верижка или гривна служат само за добавяне на вкус.

Кожена пола за зрели жени

Възрастта не е пречка да носите кожена пола. За зрелите жени препоръчваме модели с класическа кройка и миди дължина. Кожата трябва да е матова и с добро качество. Добре скроената пола, която подхожда на вашата фигура, може да се комбинира с дамска риза, кашмирен пуловер, копринен шал или елегантно палто. През есенния сезон ще създадем шикозен стайлинг, съчетавайки кожена пола с пончо.
Ако искате да съставите интересен комплект за зряла жена, струва си да изберете кафява пола вместо черна, за да осигурите малко по-приглушен ефект на стайлинга. Скромни златни бижута или класически низ от перли ще бъдат черешката на тортата на такъв образ.

Кожената пола като елемент от гардероба на зрелите жени не трябва да се използва като опит за подмладяване или препратка към стила на двадесет и няколко, а като идея за освежаване на имиджа и доказателство, че на всяка възраст можете да изглеждате модерно и има свой собствен стил.