Ролите в семейството

Яростните спорове около разпределението на ролите на съпруга и съпругата в семейната йерархия са пряко свързани с промяната в социалния статус на съвременната жена. Седенето вкъщи с деца, почистването на апартамента и подобряването на състоянието днес изобщо не е поставено начело на крайъгълния камък на семейното щастие.

Но доминиращата роля на съпруга на фона на изместването на акцента върху женската функция остава непроменена – мъжът е главата на семейството, опората и надеждата, основният източник на финанси. Една жена в същото време може да се стреми да печели пари, но нощните смени и битката за кариерно израстване въпреки комуникацията със семейството имат разрушителен ефект върху отношенията между съпрузите.
Това се дължи на особеностите на енергийните потоци, които съпругът и съпругата обменят в процеса на брачния живот. Мъжките енергии изискват от съпругата уютна атмосфера у дома, сексуално удовлетворение, любов, топлина и чувство за подкрепа – само при такива условия мъжът започва да процъфтява и развива своите лидерски качества, постига успех в работата и започва собствен бизнес.

Жената, от друга страна, има съвсем различни енергии – тя се нуждае от чувство за сигурност, усещане, че е „зад мъжа си“, ако си позволи да открие истинския женски източник (който често е блокиран от новомодните тенденции на силни и независими самотници), феноменалните промени в нейната среда няма да отнемат много време. Първо, такава жена активира естествения си магнетизъм – равномерно разпределяйки домакинската работа, грижите за децата и вниманието към собствения си съпруг, тя излъчва дълбоки женски енергии.

Мъжете никога не напускат такива жени, защото в това специално състояние тя започва да го стимулира към нови действия, включително в любовна връзка с нея, а самата тя става по-ярка, по-красива, по-секси. Семейство с правилно разпределени роли и старание от страна на всеки от съпрузите започва да процъфтява въпреки всякакви трудности и е готово да преодолее всякакви изпитания!