Как да настроите режима с помощта на интелигентна лампа?

През есента и зимата, когато се съмнява по-късно и сутрините са предимно мрачни, много родители се сблъскват с проблема да отведат децата си навреме на детска градина или училище. Самите възрастни също се събуждат трудно и дори след душ, упражнения и кафе се прозяват и спят в движение. Летаргията сутрин се обяснява много просто: тялото няма достатъчно светлина. Как да компенсирате тази загуба и да се събудите весели по всяко време на годината, прочетете нашата статия.

Човешките циркадни ритми, тоест вътрешният график на нашето тяло, пряко зависят от количеството светлина. Зрителните рецептори реагират на нивото на осветеност и изпращат сигнали до мозъка, след което започва производството на хормони, необходими за сън и събуждане. Всеки знае, че ярката светлина възбужда и ободрява, докато тъмнината създава усещане за сънливост и релаксация.

Светлината контролира много процеси в човешкото тяло. За нас, специалистите по съня, е важно да разберем, че светлината, както дневната, така и изкуствената, потиска производството на „хормона на съня“ мелатонин. Това е важно да се има предвид, когато организирате осветлението в стаята, където бебето спи.

Сутрешната светлина действа като бутон за стартиране в тялото. Започнете деня си с детето си в добре осветена стая, а ритуалите за събуждане (целувки и прегръдки, сутрешни песни и протягания) в стая с ярка естествена или изкуствена светлина ще осигурят добър прилив на енергия.

Тъмнината, напротив, играе ролята на стоп бутон и подпомага производството на мелатонин. Намаляването на светлините в цялата къща поне един час преди лягане ще помогне на детето ви да стане по-сънливо и спокойно.

Сънят в пълна тъмнина ще бъде по-дълъг и по-качествен. Опитайте се да осигурите пълна тъмнина в стаята, където спи вашето бебе:

използвайте затъмняващи завеси
не използвайте джаджи по време на подготовка за легло и по време на сън на бебето
премахнете всички електрически уреди или ги изключете от контактите, така че светлинният индикатор да не пречи на съня
ако е необходимо, използвайте слаба нощна лампа с топла светлина

През зимата и есента количеството светлина сутрин е значително намалено и денонощните ритми на тялото не съвпадат с работния ни график. Оказва се, че за да осигурите на себе си и децата си бодрост сутрин, се нуждаете от достатъчно светлина. Но просто включването на ярка светлина след събуждане не е най-добрият изход. Тялото ви все още не се е подготвило за събуждане, подложили сте го на стрес от резкия звук на будилника, а след това сте светнали рязко светлината след пълен мрак.

Оказва се, че имате нужда от нещо възможно най-близко до естествените условия, вашата „лична зора“, която ще дойде малко по-рано от времето, когато искате детето да се събуди, постепенно да пламне в детската спалня и леко да се събуди бебето.

И тази възможност вече съществува. Това е „персонално слънце“, внедрено в интелигентна лампа Natural Light от швейцарската производствена компания AGU baby.

Детската лампа AGU е уникална система, която създава безопасна, топла, без UV светлина, която е възможно най-близка до спектъра на слънчевата светлина. Устройството може да симулира изгрев, ясен слънчев ден и залез, да работи в режим на допълнителен или основен източник на светлина, достатъчен за стая от 12 м2, както и нощна лампа.Лампата се управлява ръчно или чрез AGU мобилно приложение се настройва на индивидуален режим на осветление с оптимална температура на светлината.

На практика това означава, че бебето винаги ще се събужда при изгрев и ще заспива при залез, независимо колко е часът пред прозореца. С помощта на тази функция детето лесно ще овладее ежедневието и ще може да го коригира, ако денят и нощта са „смесени“.

Как работи интелигентната естествена крушка

АЛАРМА. Можете да зададете аларма и интервал от време, през който лампата постепенно да светва и да изпълва стаята със светлина като зора. Това ще направи събуждането възможно най-удобно.

ПЕРСОНАЛЕН РЕЖИМ НА ОСВЕТЛЕНИЕ. Можете да създадете график, като посочите желаното ниво на топлина и яркост на светлината в зависимост от времето на деня и вашите предпочитания. Системата има 5 режима на светене, можете да добавите още 5 по ваш избор. Яркостта и топлината на всеки режим се контролира от „пердета“.

Смарт лампа – треньор на сън

В допълнение към регулирането на режима, лампата може да служи като треньор за сън за деца от 2 години. Треньорът за сън работи като светофар и казва на бебето кога е време за лягане и кога да става.

Родителите на бебета над 2 години вече могат да въведат правила за сън, а Smart Lamp ще помогне да се създаде външна опора за всяко правило.

За децата е по-лесно да възприемат всякакви правила в ярка тематична форма. Но простите правила на поведение, кога е време за лягане и кога да станете, трябва да бъдат обсъдени с бебето предварително. А умната лампа със своята светлина ще подсили думите на родителите и правилата за поведение визуално, по закачлив начин: – Слънцето грее – утрото дойде, можете да станете

– Слънцето спи – още е нощ, трябва да спите

– Слънцето замръква

Характеристики и предимства на интелигентната естествена крушка AGU

Позволява ви да коригирате ежедневието: персонално „слънце“ ще ви помогне да заспите бързо и да се събудите лесно без стрес
Може да се използва като треньор за сън
Има пет основни режима и се конфигурира според индивидуалните параметри, включително времето на „изгрев“ (събуждане) и залез „заспиване“
Може да се монтира като стационарна лампа на тавана или като стенна лампа.
Може да се управлява денонощно
Подходящ за деца от неонаталния период, както и за тийнейджъри и възрастни.
Атрактивният дизайн на лампата под формата на весело намигащо слънце със сигурност ще се хареса на децата и ще се впише добре в интериора на детската стая.