Как да изберете обувки

Искате ли гардеробът ви да не изглежда остарял, обърнете внимание на аксесоарите от първата линия? Говорим за чанти и обувки.

„Дайте на едно момиче правилните обувки и то може да завладее света“, е казала русокоската на всички времена Мерилин Монро. Но как от цялото разнообразие да изберем чифт, който да е актуален днес, утре и вдругиден?

Всичко, което е включено в понятието „гардероб“, може условно да бъде разделено на три категории: „остаряло – основно – модерно“. „Модерен“ продължава, като правило, 1-2 сезона, след което преминава към „остарял“. Имайте това предвид, когато искате да се поглезите с нещо остро. „База“ ще работи 5-10 сезона с прилично качество и лаконичност.

И така, черното, кафявото и техните нюанси за обувки са основата. С цвета трябва да внимавате и да изберете дълбоки богати цветове.

1. Ботушите са незаменима вещ за тези, които носят поли и рокли.

Остарели модели ботуши с неясна дължина, обикновено до средата на долната част на крака. Такива ботуши визуално „изрязват“ крака и определено няма да добавят стил и привлекателност. Моделът плътно прилепва към прасеца, има силно заоблен нос, обувките са декорирани с каишки или бродерии.

Основните ботуши са изработени от гладка кожа. Те имат свободен крак и лаконична форма. Дължина до коляното. Класическа средна стабилна пета, спретната капачка – всичко това ще украси гардероба ви за дълго време.

2. Ботуши – нито един комплект панталон или вариант с дънки не може без тях.

Ботушите с кръгло наметало, гофрирана горна част, украсени с каишки и ципове са остарели.

В основата избираме модел с удължено наметало (той е особено добър с широки панталони, защото е невероятно тънък), с доста свободен дол над глезена. В разгара на модата квадратен пръст, но мек квадрат обещава да се превърне в основа.

3. Равни обувки.

Безнадеждно скрити клинове, кръгли носове, лъскав декор са остарели.

Основните колекции завинаги ще включват обувки и ботуши, изработени по „мотивите“ на класическите мъжки обувки – мокасини, броги, оксфордки, пустинни ботуши, ботуши челси. Те се отличават със строгост, елегантност и сбитост.