Идеалната продължителност на секса

Според американски учени идеалната продължителност на секса е от 7 до 13 минути. Сексът в тези времеви граници е идеален и носи максимални ползи за здравето както на мъжете, така и на жените.
Анкети и резултати

За да потвърди теорията си, бяха проведени редица проучвания сред жителите на Съединените американски щати и Канада. Резултатите изненадаха всички, тъй като според мнозинството от анкетираните нормалният секс може да продължи 3 минути. Идеалният вариант е секс с продължителност до 13 минути. Интересно се оказа, че жените, въпреки стереотипното мнение за техните предпочитания, харесват по-нисък секс от мъжете. Повечето мъже са за по-дълъг секс. Може би тези резултати отговарят не толкова на тяхната физиология, колкото на общественото мнение.

Резултатите от проучването опровергаха масовото мнение, че висококачественият полов акт, който носи ползи за здравето, трябва да продължи дълго време.

Ерик Корти, който инициира експеримента, казва, че този мит дължи своето формиране и разпространение сред жените, които обичат да фантазират за сексуалността на мъжете. Повечето жени във фантазиите си си представят мъже, които могат да правят любов цяла нощ с непрекъснати ерекции.

Резултатът от изследването ни позволи да нарисуваме реалистична картина, която показва, че много от онези хора, които се смятаха за неидеални в секса, сега могат да спят спокойно. Освен това самочувствието на много мъже само се е повишило.