За жените…

В древен Китай казвали:

„Жената трябва да прави само едно – да натрупва енергия. Натрупването и запазването на енергията е мисията на жената. Съпругът, прибирайки се вкъщи, пада върху този източник на енергия, за да попълни енергийните си резерви. Той не се нуждае от уморена съпруга. “

Погрешно е схващането, че жената трябва да върши домакинска работа. Без да получава енергия от жена си у дома, съпругът бързо се уморява и делата му вървят зле. Работещата съпруга, дори простата домакинска работа, изтощава и подкопава силата на съпруга си, дори пометен под може да се превърне в неприятности в делата на съпруга й. Една съпруга трябва да има само онези дейности, които повишават енергията й и които прави за удоволствие. Една съпруга не трябва да прави нито едно нещо в къщата, без да получава радост и удоволствие от това. Ако иска да рисува, нека рисува, ако иска да бродира, нека бродира, ако иска да пее, нека пее. Но ако не иска, нека не го прави. Тя има само една истинска функция – да бъде източник на енергия за семейството.

Тежко на онези съпрузи, които упрекват жена си: „Цял ден седиш пред огледалото, по-добре ще е да се занимаваш”. Жената е земята, която приема семето. И земята трябва да почива, за да роди реколта, както цветята, за да цъфтят през пролетта, трябва да почиват през зимата. По същия начин жената, за да роди и зачене, трябва да бъде наситена с енергия. А какво по-хубаво за една жена от огледало и самолюбование. Добрият и умен съпруг ще похвали слаба жена, а тази, която е котка, ще мърка, светне и всъщност тя ще започне да се разкрасява, така че съседите ще завиждат.

Жената е огнище в къща, но без огън огнище ли е? Една жена също не трябва да се тревожи за часовете. Няма нищо по-ценно в света от енергията. Дори парите не могат да го купят. Затова те хвърлят в краката на жените и богатството, и земята, и мира, и самия живот.