Ефективни съвети: как да повишите отслабения имунитет и да не хванете инфекция тази есен?

Имунната ни система е един от основните проблеми на извън сезона, свързан с човешкото здраве. Имунната система е в състояние да предпази тялото ни от инфекции и ако бъде изключена само за няколко дни, тогава веднага ще бъдем атакувани от микроби и вируси.

През есенния период въпросът за имунната система е много актуален. Как да подсилим имунитета и какво трябва да приемаме без вреда за здравето си, за да останем здрави?

Как да разберем, че имунната система е нарушена?
Ако имате някакви сериозни заболявания като пневмония, възпалително заболяване на костите, постоянна треска, слабост, остеомиелит или някакво възпалително заболяване на вътрешните органи, всичко това показва, че имунитетът ви е нарушен.

За съжаление, тялото на такъв човек не може да се справи сам и човекът е принуден да „седи“ на антибиотици или дори да стои в болницата през цялото време.

За да предотвратите това, трябва постоянно да се грижите за собственото си тяло и да предотвратявате подобни проблеми.

Какво влияе на имунитета?
Тъй като имунитетът е цял комплекс от различни реакции на тялото за защита от атаката на всякакви външни влияния, много фактори винаги влияят на неговата работа, включително:

– инфекциозни заболявания;
– генетични особености;
– хронични болести;
– стрес;
– психологическа нагласа;
– екологична обстановка;
– радиация;
– наличието на лоши навици;
– различни лекарства;
– диета;
– физическа дейност;
– мечта.

При прекомерно излагане на различни фактори върху тялото, когато то вече не е в състояние да се справя в рамките на нормалните си реакции, започват да се случват различни сривове, които в крайна сметка водят до намаляване на имунитета ни.

Какво да правите и как да защитите тялото си?
Колкото по-силно е здравето, толкова по-силен е нашият имунитет. Ето защо е необходимо да укрепвате здравето и да се грижите за правилното ежедневие, да спазвате сън и почивка, да можете да сменяте дейностите навреме, да избягвате прекомерен стрес и претоварване, да спортувате, да втвърдите тялото си и да избягвате хиподинамия, т.е. място.

Има методи за защита, които могат да увеличат производството на интерферонови протеини с помощта на някои лечебни растения: бреза, лайка, ехинацея, елеутерокок, мащерка и др.

От тези растения в домашни условия можете да приготвите много различни запарки и отвари, които могат да повдигнат силите ни. В аптеките можете да закупите тези билкови екстракти под формата на готови разтвори и таблетки, но в по-точни дозировки.

Всички те принадлежат към групата на имуностимулантите и са в състояние да поддържат организма през сезона на заболяванията, тъй като могат бързо да се възстановят и да подобрят общото състояние след боледуване.

За укрепване на дихателните пътища можете да използвате етерични масла, които най-добре се пръскат във въздуха. Те са в състояние да подобрят и овлажняват състоянието на лигавицата ни и да повишават имунния отговор.

За надеждна защита на клетките от свободните радикали се препоръчва да се пие доматен сок, който може да повиши концентрацията на каротини (витамини А и Е) в тялото.

Вие също трябва да ходите колкото е възможно повече всеки ден. 30-минутна разходка може да активира сърдечно-съдовата и имунната система.

Разнообразната и питателна диета дава на тялото сили да се бори. Във вашата диета винаги трябва да има достатъчно белтъчини, от които тялото винаги изгражда линия на основна защита срещу всякакви външни влияния.

Опитайте се да стоите далеч от тези, които пушат, защото пушенето потиска клетките на тялото и увеличава шансовете да се разболеете.

Опитайте се да поддържате спокойствие и спокойствие, тъй като това е много ефективно за подобряване на здравето. Наличието на стрес не позволява на тялото да се бори с инфекциите. Ето защо трябва да се научите да не се навивате, а да се отнасяте към всички проблеми философски и тогава тялото определено ще ви благодари.

Трябва да наблюдавате хроничните си заболявания и да ги наблюдавате. Заболявания като захарен диабет, хроничен тонзилит и бронхиална астма силно отвличат вниманието на организма от външна атака и силно отслабват защитните му сили. Ето защо е много важно да поддържате здравето си и да контролирате всички заболявания, да се стараете да приемате лекарства навреме, да правите необходимите процедури и редовно да посещавате лекар.

Витамин С и храните, съдържащи го, също могат да засилят имунния отговор. Но, ако човек не спазва дадените по-горе съвети, тогава дори витамините няма да дадат желания ефект, защото ключът към нашето здраве не е в аптеките и хапчетата, а в правилния и здравословен начин на живот.

Имунната система е отговорна за всички области на нашето здраве и за да може защитата винаги да действа ефективно, тя се нуждае от нашата помощ. В крайна сметка състоянието на целия организъм се постига не с приемане на лекарства, а с начин на живот и често дори с нашето мислене. Следователно, помагането на собственото ни тяло винаги е в нашите ръце и ако искате тялото ви да свърши нежно ви защити, тогава му помогнете днес и бъдете здрави!