Сподели

За някои от вас това може да звучи странно и непонятно, но всъщност, кожата на лицето има нужда от различни грижи в зависимост от конкретния сезон и времето навън.

В това, естествено, има логика, защото нейното омазняване, изсушаване, влошаване или избистряне няма как да не се влияе от околната среда, степента на слънчево излагане, влага и сухота на въздуха. 

В тази връзка, а и с настъпването на един от любимите ни сезони – пролетта – решихме да ви дадем няколко конкретни съвета за това как да се грижите за кожата на лицето си именно през този сезон. Ето от какво ще има нужда кожата с приключването на зимата и с пристигането на по-топлите дни:

  • По-често ексфолиране. Физичното ексфолиране не е особено препоръчително за зимния сезон, тъй като кожата тогава става по-чувствителна от студа и вятъра. Ето защо пролетта е идеалния момент да приложите такъв тип процедура върху лицето си, за да възстановите сияйния му вид и да премахнете натрупалите се слоеве мъртви клетки.
  • Регулиране на себума и омазняването. Колкото по-топло е времето навън, толкова по-мазна ще става не само мазната, но и смесената, а дори и  нормалната кожа. За да контролирате отделянето на излишен себум, заложете на матиращи продукти, както и флорални води, които допълнително ще избистрят тена. 
  • Подхранващи маски. Не само кожата на лицето, но и на цялото тяло, а и организмът изобщо са доста изтощени след зимния сезон. Причината е, че слънцето ни е било в по-малко, а освен това страдаме от недостиг на витамини и минерали. Кожата ни също има нужда от тях, затова всякакъв тип подхранващи маски са добре дошли за лицето. Нещо повече, те ще подготвят кожата за бъдещите слънчеви бани и ще елиминират риска от слънчево изгаряне, защото обикновено то се случва при много чувствителни кожи. 

 

Източник: happywoman.bg

Facebook Коментари