Сподели

Изобщо не е нужно да се изтощаваме във фитнеса, за да влезем във форма.

Учените установиха, че редовното консумиране на определени храни сами по себе си ще ни помогнат да поддържаме нормално телесно тегло, а в много случаи дори и ще допринесат за допълнително изгаряне на подкожните мазнини, справяне с целулита и реално отслабване. 

Ето защо, ако не страдате то сериозно затлъстяване или наднормено тегло, а вместо това ви мъчат просто някакви си 5-6 килограма да изпробвате един нестандартен метод за отслабване. Вместо да пазите диета с лишения или да ежедневно да тренирате, наблегнете в менюто си на следните храни (те ще ви помогнат да слабеете, докато се храните):

Риба 

Страхотното в рибата е, че тя засища и реално се води основно хранене, но има изключително ниско количество калории. Ако изядете две парчета филе до 500 грама ще се нахраните повече от стабилно, без да е нужно дори да ядете с тях хляб или гарнитура. Половин килограм месо, паста или дори млечни продукти ще се налепят по бедрата ви веднага. 

Авокадо 

Богато на полезни мазнини, един брой от него на ден е достатъчен да поддържате в нормално състояние храносмилателните функции и прекрасен метаболизъм. А тези процеси в тялото реално са най-важни да видите идеалното за вас тегло на кантара. 

Грейпфрут 

Препоръчваме този цитрус за всеки от вас, който има проблем с контролирането на апетита. Понякога става така, че колкото и да искаме да пазим диета, гладът ни мъчи постоянно. Това обаче е грешен подход в слабеенето. Ако психиката ни страда, не очаквайте тялото да се справи с указания върху него стрес. А стресът често води до качване на килограми. Магическото в грейпфрута е, че той намалява чувството на глад. 

Яйца 

Те са най-добрата закуска, защото ни засищат мощно до обяд, а някои хора – дори до следобедната закуска. Яйцата обаче са и идеални за лека вечеря, а сама по себе си такъв тип вечеря се налага във всяка диета и режим за отслабване. 

Източник: happywoman.bg

 

Facebook Коментари